Gunnhildsdøtrenes overlevelseskamp

Jammen hadde de rett i at det er fint å ha flere enn en kube. Om vi bare hadde hatt Gunnhild og hennes døtre, ville vi kanskje aldri lært hvordan man bedømmer hva som er normal bistyrke, eller hva «godt med bier» egentlig betyr. For de andre kubene klarer seg i grunnen fint, det er bare Gunnhilds folk som er svakelige.

Nå har vi nemlig tatt den første lille titten opp i kuben for året. Det var bare elleve grader i skyggen, så vi rota ikke mye rundt, men det er ingen tvil om at det ikke er «godt med bier» hos ho Gunnhild. De andre bifolka formelig tøt ut av hullet på topplokket da vi åpna opp, og hadde fylt all ledig plass med nysamla honning. Om de har begynt å yngle, finner vi nok ut neste uke.

Hos Gunnhild var det ingen som kom ut for å hilse. Da vi tok av dronninggitteret, – hvor det lå noen døde bier som de hadde unnlatt å rydde vekk, fløy de ut med tydelig beskjed om at de ikke ville at vi skulle gripe inn. De hadde knapt lagd et eneste villbygg, og det er neppe det er fordi de er ryddige, men heller fordi de ikke har hatt ork til det. Den sjuende ramma hadde honning på den ene sida, men ikke på den andre. De andre folka hadde gjort seg fortjent til mer plass, men ikke Gunnhildsdøtrene.

Men sånn er nå livet. For alt vi vet, kan det bli fart og spenning i løpet av uka. Det er bare å vente og se. Forhåpentligvis kan vi ta en ordentlig titt oppi der i neste uke.

Og under har vi tilstanden idag. Bildene er mest for min egen del, for at jeg skal ha noe å sammenligne med neste år, og året etter, i tilfelle jeg glemmer hvordan det så ut. De døde biene ligger over pakkveggene, de friske er over vokstavlene.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s