Hanna og kurven hennes

Da vi først fikk Hanna, fikk vi en hundekurv av foreldrene mine. Den har opprinnelig tilhørt mammas lille puddel, Krølle, engang i stenalderen, og siden har min barndoms katter bodd i den i en haug år før den nå til slutt skulle bli Hanna sin.

Det er jo ikke en veldig stor kurv, og Hanna er bare en sånn måtelig liten hund, så det var jo ikke selvinnlysende at det skulle funke. Men det gikk helt greit. Dette er ett av de aller første bildene jeg noen gang tok av Hanna, som på det tidspunktet var ei mye tynnere og litt mindre bikkje.

En av Hannas hobbyer, er å legge alle lekene sine i kurven. Jo flere knokler hun fikk, og jo flere ting hun stjælte uten at vi visste om det, jo mindre plass ble det i kurven. Det tok ikke lang tid før det ikke var plass til henne i det hele tatt. Hanna var som regel heller å finne i sofaen, senga, stolen eller på fotskammelen, og det virka ikke akkurat som om hun led av noen stor kurvnød.

Da vi ommøblerte her om dagen, rydda jeg ut av kurven mens Hanna satt og fulgte interessert med, snuste på alle lekene sine, tygde litt på dem, logra sporadisk når det kom fram ei leke hun ikke hadde sett på lenge. Og ikke minst, senka halen i skuffelse når endel av tinga hennes gikk i søpla. Jeg kasta en haug ansiktsløse dyrebamser, rentygde ben og overraskende mange pene små skjell og plommestener før jeg danderte alle teppene på nytt.

Det øyeblikket teppet var på plass, prøvelå hun forsiktig kurven hun ikke har sovet i på mange år. Det tok et par prøveligg før hun fant en komfortabel liggestilling, men siden har hun blitt liggende. Eller, hun ligger jo fortsatt i sofaen, i senga, i lenestolen og på fotskammelen, men nå ligger hun fornøyd i kurven sin hver eneste dag.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s